Севиля осъди "расистки и ксенофобски обиди", насочени към защитника Маркос Акуня и към треньорския щаб на клуба при победата с 1:0 срещу Хетафе в Ла Лига по-рано днес.

Ветеранът Серхио Рамос вкара единствения гол, но резултатът беше засенчен от обвиненията за обида на расистка основа от страна на публиката към аржентинския национал Акуня и треньорите на гостите.

"Ние осъждаме расисткото и ксенофобско насилие към Акуня и към нашия треньорски екип по време на мача", написаха от Севиля в социалните мрежи.

"Няма място за расистко поведение в спорта. Ла Лига остро осъжда всякакви расистки действия и ще продължи да работи за изкореняването на това непростимо поведение от нашия спорт", се казва в изявление на Ла Лига.

Домакинският двубоя на Хетафе срещу Севиля беше прекъснат, когато фенове нападнаха Маркос Акуня обиди на расистка основа. Треньорът на Севиля Кике Санчес Флорес също беше обиждан от привърженици на бившия му клуб.

🚨🚨 Sergio Ramos:

"We have to put an end to this, Marcos Acuña has warned the referee several times that he has been called a m*nkey, these people don’t belong in football stadiums. pic.twitter.com/ulamjs8N5O

— RMFC (@TeamRMFC) March 30, 2024

Съдията Хавиер Иглесиас спря срещата в 68-ата минута, когато Акуня беше обиден от феновете, включително един го нарече "маймуна", според доклада. Мачът беше подновен, след като зрителите бяха помолени да се въздържат от използване на расистки или ксенофобски език. Иглесиас не записа повече инциденти, но Санчес Флорес потвърди след двубоя, че е бил обиждан. Той е бил треньор на Хетафе три пъти в кариерата си.

"Има фенове, които смятат, че могат да говорят каквото си искат на стадионите. Това се случва почти навсякъде", коментира той.

Последвайте каналите ни в: