Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че Манчестър Сити е заслужил определенията като най-добър отбор в света, повишавайки представянето си до нива, които не са виждани до този момент в света на футбола, но той и неговите играчи трябва да направят всичко възможно да спечелят дербито между двата тима в неделя. Испанецът подчерта, че успех в срещата ще има голямо значение, тъй като може да повлияе като огромен стимул, но в същото време не е определящ, тъй като има достатъчно срещи до края на сезона.

“Имахме няколко срещи с тях във ФА Къп и за Къмюнити шийлд. Те са отбор, който вдигна представянето си до нива, които не бяха виждани до този момент във футбола, но ние трябва да поддържаме това темпо и това се опитваме да се справим. Ние научихме много неща от тях и в последните две или три години скъсяваме разликата. Трябва да продължим по този начин, за да станем по-добри от тях. Имам пълна вяра и доверие в моите играчи. Трябва да покажем какво можем на терена, останалото са само приказки,” започна съвсем по темата Артета.

След това испанецът отново напомни за отличните си отношения с Джосеп Гуардиола, но бе категоричен, че той е професионалист и това няма да промени подходя му.

“Той има моето възхищение и това, което чувствам, не се е променило. Той е най-добрият треньор в света с много пред останалите. Харесваше ми да работя с него и това ще си остане така завинаги. Но нещата са такива, каквито са. Не се чувстваш различно по отношение на човека, но действаш като професионалист. Вероятно бих предпочел да се изправя срещу някой друг, към когото нямам тези чувства, но и двамата ще искаме да спечелим,” добави испанецът.

Наставникът отново напомни на играчите и феновете, че в крайна сметка те трябва да се насладят на момента и да продължават да следват начертания път.

“Обичам енергията около моя отбор, усмивките. Футболистите искаха да тренират вчера. Трябва да хванем момента, но също така да сме последователни и да видим докъде можем да стигнем. Това е много голям мач и за двата отбора, защото може да даде огромен тласък, ако спечелим, но все пак има достатъчно мачове до края на сезона, които трябва да бъдат спечелени, за да стигнеш до титлата,” коментира ситуацията Артета и потвърди, че има надежда контузените Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел Магаляеш: “Да, има шанс, макар че все още не тренират. Утре имаме още една тренировка, така че има шанс да могат да се включат и да бъдат на разположение,” завърши испанецът.

Последвайте каналите ни в: