Ница победи Страсбург с 3:1 като гост в мач от 31-ия кръг на френската Лига 1. Ница вече има 51 точки в актива си на петото място във временното класиране, докато Страсбург е 13-и с 36 точки, след като допусна втора поредна загуба в първенството.

Дилане Баква откри резултата за домакините от Страсбург в 180ата минута, а Ница изравни от дузпа в самия край на първото полувреме. Еван Гесан бе точен при изпълнението в 44-ата минута за 1:1 преди почивката в двубоя.1:2 Бразилецът Данте бе точен в 52-ата минута, помагайки на гостите да осъществят пълен обрат в срещата, а в 84-ата минута Морган Сансон оформи крайното 3:1 за отбора на Ница.

Победа като гост постигна и Тулуза с 2:1 над Лориен в друг мач от кръга. Домакините поведоха с попадение на Жюлиен Понсо в 19-ата минута. Тулуза стигна до победата с два гола през второто полувреме. Тайс Далинга в 59-ата и Ибрахима Сисоко в 83-ата минута осигуриха успеха за Тулуза, чийто тим заема десето място във временното подреждане с 40 точки. Лориен продължава с негативните резултати и е предпоследен, 17-и в Лига 1 с 26 точки в актива си.

Последният във временното класиране Клермон се наложи над Реймс с 4:1 като домакин и събра 25 точки. Победата бе първа за Клермон във френското първенство от средата на януари насам. За Реймс загубата бе трета поредна, а отборът е 11-и в подреждането с 40 точки към момента.

Мухамед Шам вкара два гола от дузпи в срещата. Той изведе Клермон напред в 31-ата минута, а в 56-ата направи резултата 2:1. Преди това в 33-ата минута Кеито Накамура бе изравнил за гостите от Реймс.

Елмасан Рашани също отбеляза два гола за домакините. В 79-ата минута той реализира за 3:1, а в 90-ата бе точен за крайното 4:1.

Реймс остана с 10 души на терена в 77-ата минута след директен червен картон за защитника Тибо Де Смет.