Собственикът на Кливланд Кавалиърс Дан Гилбърт изрази увереност, че звездата на тима Донован Мичъл ще подпише нов дългосрочен договор това лято.

"Грижим се добре за него с идеята да удължим договора му. Мисля, че ще успеем да го направим. Когато го слушам да говори, усещам, че той обича града. Той харесва и ситуацията, в която се намира отборът. Нашите играчи са много млади, но в същото време вече имаме изградено ядро", обясни Гилбърт в интервю за Асошиейтед Прес.

През 2020 година Мичъл подписа петгодишен договор на обща стойност 163 милиона долара с тогавашния си отбор Юта Джаз. Контрактът влезе в сила от 2021 година и обвързва баскетболиста с "кавалерите" до лятото на 2025 година. Според Колективния трудов договор обаче той има право да подпише нов договор още това лято, като той ще бъде за четири години, в сила от 2026-а, и на обща стойност 200 милиона долара.

27-годишният Мичъл се озова в Кливланд малко преди старта на сезон 2022/23. През настоящата кампания, която е втора за него при "кавалерите", той има по 27,4 точки, 6,1 асистенции и 5,3 борби средно на мач.

Малко преди края на редовния сезон Кавалиърс заемат четвърто място в класирането в Източната конференция с 44 победи и 29 загуби.

Последвайте каналите ни в: