Тази нощ феновете на Григор Димитров у нас и по света отново няма да спят, защото най-добрият български тенисист ще излезе на корта за поредния си мач на "Маями Оупън". 32-годишният хасковлия, който демонстрира блестяща форма през този сезон, си осигури място на полуфиналите след феноменална победа над водача в основната схема и №2 в света Карлос Алкарас. Димитров изигра един от най-силните си мачове изобщо и спечели с 6:2, 6:4 за 94 минути.

В спор за място на финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев, като нашето момче ще има по-малко от 24 часа за възстановяване. Според програмата за петък двамата ще играят във вечерната сесия, а двубоят им ще започне не преди 1 часа след полунощ българско време.

По-рано вчера германецът стигна до най-добрите четири в престижния форум след чиста победа с 6:3, 7:5 срещу Фабиан Марожан от Унгария.

Зверев е един от най-неудобните съперници за Григор Димитров в Тура, като историята на съперничеството им датира от 2014 година. Двамата са изиграли осем мача помежду си до момента. Резултатът от тях е 7-1 в полза на германеца. Българинът спечели първата им среща в Базел през 2014-та с 3:6, 6:4, 6:2, но впоследствие допусна седем последователни загуби през годините. В тях Димитров успя да спечелени само два сета - на осминафиналите на “Мастърс”-а в Париж през 2021 година, когато Зверев го отстрани със 7:6(4), 6:7(3), 6:3 и на 1/16-финалите на US Open миналия сезон, когато българинът поведе със 7:6(3), но след това допусна обрат - 7:6(8), 6:1, 6:1 за германеца в следващите три сета. Само миналата година Зверев победи Григор четири пъти.

Понастоящем Григор Димитров е 12-ти в световната ранглиста на АТР, докато Александър Зверев е под №5. Българинът има спечелени девет титли в кариерата си, а съперникът му 21. Германецът обаче не е вдигал трофей през този сезон, докато Григор триумфира в Бризбън.

Димитров отлично усеща, че много е подобрил играта си през последните няколко месеца и демонстрира спокойствие преди сблъсъка със Зверев.

“Предишните мачове нямат абсолютно никакво значение. Мач с мач не си приличат. Това са двубоите, които искам да играя, да имам предизвикателство за самия себе си. Колкото и добре да играеш, понякога това не е достатъчно. Искам да подобрям играта си, да подобрявам себе си и нещата могат да са още по-добре. Много е важно да мисля в настоящето. Красотата на тази игра е, че най-простите неща са най-трудни за постигане. Мисля, че точно това направих срещу Алкарас. Опитвах се да правя всичко възможно най-опростено”, заяви пред Sportal.bg Григор Димитров.

Последвайте каналите ни в: