Нефтохимик победи Поморие с 2:1 като гост в мач от първенството на АОГ Бургас и увеличи преднината си на върха в класирането. "Зелените" от Бургас спечелиха на стадиона в Поморие, след като доминираха през целия мач. Домакините, които са втори в класирането, бяха излезли на терена с амбиции да покажат, че могат да се противопоставят на лидера, но бургазлии заслужено стигнаха до крайния успех, който можеше да бъде и по-изразителен.

Срещата премина с поделено владеене на топката, но атаките на Поморие трудно достигаха до наказателното поле на Нефтохимик. Бързите нападения на "зелените" пък носеха много неприятности на домакините. Първият гол падна след една неумело върната към вратаря топка от защитник на Поморие. Денис Токмак достигна кълбото преди вратаря и отбеляза за 0:1.

Малко по-късно бърза контраатака през центъра изведе Димитров сам срещу стража на Поморие, но вратарят успя да отрази удара. Единствените опасности пред вратата на Нефтохимик идваха след статични положения и центрирания в наказателното поле. Така Поморие успя да изравни през второто полувреме. Едно разбъркване след центриране доведе до гол за поморийци. Нефтохимик реагираха бързо и на няколко пъти бяха близо до нов гол.

Второто попадение във вратата на домакините беше копие на първото. Отново Токмак достигна пръв една върната към вратаря топка от защитата и от малък ъгъл успя да отбелиежи за 1:2. Поморие завършиха мача с 10 човека, след като грубата игра донесе втори жълт картон на футболист на домакините.

След тази победа Нефтохимик вече е със 7 точки преднина на върха на класирането и два мача по-малко от втория Поморие. В оставащите 5 срещи до края на шампионата на зелените са нужни само 2 точки, за да са сигурни шампиони.

Последвайте каналите ни в: