Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков даде интервю за Eurohoops, в което говори относно трудния си първи сезон в НБА. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон е контузен от над месец насам, но дори и въпреки това в дебютната си кампания не получава голяма възможност в ротацията на старши треньора Майк Браун. Везенков е на мнение, че винаги когато е получавал повече игрово време, е успявал да помогне на отбора си.

“Първата година винаги е сложна, особено ако си по-опитен състезател, който разбира баскетбола различно. Когато си на 17 или 18, ти идваш в лигата и се адаптираш към нейните стандарти. Вярвам, че когато съм получавал нужното игрово време, съм успявал да помогна на отбора си и съм имал солидни изяви. Ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в живота си. Това не е първата или последната трудност. На тях не им пука дали си Везенков или Мицич.

🗣 Sasha Vezenkov on being an #NBA rookie: “They don’t care if you are Vezenkov or Micic” pic.twitter.com/3svO43lfbK

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) March 27, 2024

Някои хора тук са гледали Евролигата повече от останалите, но на повечето не им пука. Започваш от нулата. Затова и казвам, че първата е година е сложна откъм свикване. Ти самия мислиш, че заслужаваш повече шансове, но е трудно да го приемеш. В момента ме оценяват на една стрелба, която може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която мога да бъда оценяван по този начин”, заяви българинът

Везенков записва средни показатели от 5.6 точки и 2.5 борби за около 13 минути в 35 мача на Сакраменто през настоящия сезон.

Последвайте каналите ни в: