Боксовият мениджър, представляващ лицето на България сред агентите на големите звезди на ринга в световен мащаб - Ивайло Гоцев говори ексклузивно за "Неформално с Георги Петков".

Дългогодишният защитник на реномето на български и чуждестранни бойци пред "великите сили" в бокса, говори с охота за началото на своята кариера, връщайки се буквално към основите на собствения си преход от родния Пловдив към необятните американски щати.

Г-н Гоцев е в България заради един от най-популярните си клиенти - Кубрат Пулев, който ще се изправи срещу украинската бойна машина Игор Шевадзутский на 30.03, в "Арена София".

В първата част от разговора ни с Ивайло Гоцев той открехна вратата пред нас към личното си развитие и оформяно през годините професионално амплоа. Разкри ни и любопитна подробност - как и кога Благой Иванов - Багата е станал официално негов клиент:

"С Благой Иванов се запознах в Милано. Именно там подписах с него контракт. Не е било по американска линия, а защото бях на Световното първенство по бокс в Италия.

Благой го намирам като добро момче, което обаче се влияе от средата си. Понякога е попадал в лошо обкръжение и е можел да обмисли своите решения предварително, но аз нямам право да го съдя. Никой не може. Представи България на много важно място - UFC. Той е първият, който се задържа толкова дълго и категорично там. Той е постигнал много - за себе си и за своето семейство".

"Познавам лично Майк Тайсън. Бил съм близко до него в моменти, в които е бил на събития, в "шумния" си период. Даже имам една история, свързана с него...", загатна мениджърът, който каза може ли, според него, Джейк Пол да нокаутира Майк Тайсън. И ако "да", то какво би донесло това на самия него?

"Опитвам се винаги да мисля доброто за всеки, с когото контактувам. Особено тези, с които се споразумявам и предлагам от своя страна да помогна.

Продължавам този свой път. Тази своя мисия - да докараме първия български световен шампион!", каза още боксовият агент.

Коя е висшата цел и защо България никога не напуска сърцето на един истински пловдивчанин?

По какво се познават истинските хора и как биват отличавани на фона на останалите?

Обмисля ли завръщане за постоянно в родината и какво включват непосредствените бъдещи планове и цели пред Ивайло Гоцев?

Последвайте каналите ни в: