Нападателят на Германия Никлас Фюлкруг е уверен, че неговата роля няма да се промени след като няколко млади футболисти на неговия пост бяха повикани за контролите през настоящия месец. Фюлкруг смята, че включването на нови попълнения е добре за отбора в подготовката му за предстоящото Евро 2024 през лятото.

Селекционерът на германския състав Юлиан Нагелсман повика шестима дебютанти за приятелските срещи с Франция в събота и срещу Нидерландия през следващата седмица. Двама от тях обаче вече отпаднаха от състава - Александър Павлович от Байерн и Ян-Никлас Бесте от Хайденхайм.

След новите имена са нападателите Максимилиан Байер от Хофенхайм и Дениз Ундав от Щутгарт. "Има много свеж полъх, футболисти, които са много щастливи да са тук. За мен почти нищо не се променя поне що се отнася до ролята ми", коментира 31-годишният Никлас Фюлкруг на пресконференция по-рано днес.

Нападателят на Борусия (Дортмунд) бе повикан за първи път в представителния тим на Германия едва на 29 години, само седмици преди Световното първенство в Катар през 2022-а и бързо натрупа 10 гола в 13 мача.

"Треньорът знае много добре с какво разполага в мое лице и знае как да ме използва. Опитвам се да изпълнявам ролята си възможно най-добре. Така че сравнително малко неща се променят за мен с обявяването на състава", каза още Фюлкруг.

Нагелсман, който пое отбора след уволнението на Ханзи Флик през септември 2023 година, записа колеблив старт с победа и равенство по време на турнето в САЩ през октомври, последвани от поредни загуби от Австрия като гост и от Турция у дома през ноември.

След предстоящите контроли, отборът на Германия има планирани още две - срещу Украйна и Гърция в началото на юни, преди първия мач на състава на Европейското на 14 юни срещу Шотландия.

"Имаме две големи задачи пред нас в лицето на Франция и Нидерландия. Две предизвикателства в правилния момент. Това ще се случи само две контроли преди старта на подготовката за Европейското първенство. Тимът на Франция е силен на контраатака, така че ще трябва да владеем повече топката и да сме сигурни в защита. След това ще започнем да мислим и за двубоя срещу Нидерландия", завърши Фюлкруг.
БТА

Последвайте каналите ни в: