Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва нападна обвинения в изнасилване известен футболист Дани Алвес и заяви, че парите не трябва да могат да изкупуват вина.

Както е известно, бившият футболист ще бъде пуснат на свобода от съда в Барселона, ако плати гаранция от 1 млн. евро. Алвес бе осъден на първа инстанция на четири и половина години затвор за изнасилване на млада жена в нощен клуб.

По този повод президентът на Бразилия Лула да Силва заяви: "Парите, които Алвес има, парите, които някой може да му даде назаем, не могат да изкупят престъплението, което мъж извършва срещу жена, като я изнасилва. Когато сексът е нещо, което се прави между двама, той трябва да е позволен и да е съгласуван от двама. Всъщност това е престъпление. Сега виждаме, че Алвеш може да бъде освободен, ако плати", заяви той.

Ако внесе гаранцията, Даниел Алвес ще трябва също така да предаде бразилския и испанския си паспорт на властите, да посещава съда всяка седмица и да се държи на разстояние най-малко 1 километър от жертвата. Според информациите парите за гаранцията на Дани Алвес ще бъдат осигурени от бащата на Неймар.