Аарън Рамзи бе включен в разширения отбор на Уелс за плейофните мачове за участие на европейското първенство по футбол, въпреки че не е стартирал двубой от близо шест месеца. Халфът получи контузия в коляното през септември и възстановяването му продължи до февруари.

Първите мачове на Рамзи бяха на клубно ниво, но той получи болки в прасеца и се наложи да вземе допълнителна почивка.

Уелс играе с Финландия на полуфиналите за участие на Евро 2024. Двубоят е насрочен за 21 март, а при победа Рамзи и компания ще играят срещу Естония или Полша. Един от тези четири отбора ще си спечели място на еврофиналите.

"Всичко се развива добре и се надявам до следващата седмица да мога да играя. Оптимист съм. Плейофите у дома са много важни за нас, тъй като искаме да продължим с успешното ни представяне от последните четири турнира. В днешно време очакванията към нас са да се класираме на тези турнири", каза той за Sky Sports.

В разширената група на Уелс се завръщат още Адам Дейвис, Чарли Савидж, Дилан Левит, Джош Лоу, Раби Матондо, Рубин Колуил и Уес Бърнс. Лоу ще замести Том Локиър, който игра в последната евроквалификация срещу Турция през ноември. Бранителят обаче получи сърдечен удар по време на мач на Борнемут през декември.

Последвайте каналите ни в: