Атакуващият футболист на Реал Мадрид Браим Диас се отказва от националния тим на Испания и занапред ще играе за този на Мароко, предадоха медиите на Иберийския п-ов. Очаква се това да бъде обявено официално от федерацията на северноафриканската държава, като през уикенда формално е била завършена и процедурата в съответствие с правилата на ФИФА.

24-годишният Диас е роден в Малага, Испания, но родителите му са с марокански произход. Той има само един двубой за първия състав на Испания - в контрола още през 2021 година.

След това - независимо че се представяше силно за Милан - Диас така и не заслужаваше доверието да играе за “ла роха”. Още през октомври се появиха информации, че левичарят сериозно обмисля да смени националния си тим.

“АС” разкрива, че наскоро футболистът, посредством своите мениджъри, е поискал някакви гаранции от испанската федерация, че на него ще се разчита. Такива обаче не са били дадени.

Изданието дори отбелязва, че Браим е настоявал предварително да знае дали ще получи повиквателна за предстоящите контроли на Испания срещу Колумбия (22 март) и Бразилия (26 март). От централата обаче са му отговорили, че селекционерът Луис де ла Фуенте ще обяви своя списък на 15 март и съответно няма как Диас да бъде третиран с предимство преди всички останали потенциални национали да научат.

След като е получил и това “Не”, Браим е казал “Да” на Мароко и съответно процедурата е била задвижена.

Последвайте каналите ни в: