Момчетата от Лудогорец U15 успяха да надвият с 1:0 противниците си от Септември (София). Мачът от XVIII кръг на Елитната група се игра в комплекс "Гнездо на орли".  Единственото попадение в шампионатната среща нанесе Ястиян Георгиев в 49-тата минута.

През първото полувреме Лудогорец бе по-активният отбор на терена. Благодарение на своята игра "орлетата" сътвориха редица чисти голови положения пред противниковата врата. Резултатът за "зелените" на няколко пъти имаше шанс да бъде увеличен. Изпуснаха да се разпишат още Тимур Мустафа и Джем Андонов, който се намеси с далечен удар, отразен от стража на Септември.

 

Започнахме мача добре, но не съм доволен, че с лека ръка изпуснахме създадените голови възможности. Поздравявам момчетата за раздаването на терена, коментира старши треньорът на Лудогорец U15 Милен Маринов.

 

Елитните играчи на Лудогорец U16 записаха категоричната победата с 4:0 над Септември (София). Мачът от XVIII кръг се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Футболистите на старши треньора Росен Маринов тотално доминираха на терена и през двете полувремена. Резултатът откри Илиян Гатински в 20-тата минута, завършвайки красиво изградена атака на съотборниците си. Максим Минков и Калоян Божков пропуснаха да увеличат преднината за "зелените", след като не се възползваха от разкрилите се чисти голови положения.

След подновяването на играта през второто полувреме за Лудогорец се разписа Мартин Николов. В 54-тата минута той отбеляза красив гол с глава след статично положение. Точен за 3:0 бе Димитър Мрънков в 61-вата минута, а крайното 4:0 оформи Калоян Божков 6 минути по-късно.

През второто полувреме отличната игра на "орлетата" разкри пред тях още няколко голови ситуации.

Поздравявам отбора за изнесения силен мач. Показахме и доказахме, че играем най-добрия футбол за възрастта в България и то срещу един от преките ни конкуренти за първото място, коментира гордият наставник на Лудогорец U16 Росен Маринов.

 

Третият тим на Лудогорец разгроми с категоричното 9:0 Кубрат. Срещата от XVIII кръг на Североизточната Трета лига се игра в комплекса "Гнездо на орли".

Лудогорци демонстрираха убедително надмощие още през първата част на срещата. Резултатът бе открит в петата минута, като точен за попадението бе Петър Кирев. Преднината на "зелените" в 30-тата минута удвои Никола Георгиев. Девет минути по-късно във вратата на Кубрат се разписа и Константин Димитров. 

След подновяването на играта Петър Кирев разнищи мрежата на Кубрат още четири пъти - в 65-тата, 78-та, 87-та и в 88-та минута. Константин Димитров още веднъж записа името си сред голмайсторите в 39-тата минута на мача, а Антонио Попов бе точен в 46-тата минута.

Играчите изпълниха поставените им задачи, заключи старши треньорът на Лудогорец III Емилиян Петров. 

С победата си разградчани затвърдиха първото си място в подреждането с актив от 36 точки.