"Марица" U17 (2008) постигна нова шампионатна победа и продължи отличната си серия през пролетния полусезон. Възпитаниците на Димчо Беляков надвиха драматично като гост с 3:4 ФА "Пловдив" след обрат в самия край на мача. Срещата бе от 19-ти кръг в Зоналната група U17 и се игра в петък на терена до СУ "Св.Седмочисленици" в ЖК "Тракия". Домакините, които заемат 4-то място в класирането и са сред водещите отбори в групата, водеха до 87-та минута с 3:2, но последва изравняване, а в продължението на мача "жълто-сините" стигнаха до пълен обрат и се поздравиха с ценна победа. Иван Коспартов, Георги Петков, Георги Вангелов и Димитър Кънчев реализираха попаденията за "Марица" и така отборът постигна успех срещу още един съперник от челната петица. Маричани се бореха мъжки, показаха хъс и характер и сломиха по-големите от тях съперници.

"Марица" U17 (2008) вече има 28 точки в актива си и е на точка от заемащия 4-то място състав на ФА "Пловдив". На 16 март "жълто-сините" са домакини на "Вихър" (Войсил).

В Областната група U17, където се състезава "Марица" (2007), мачът срещу "Левски" (Карлово), който е от първия пролетен кръг на първенството, бе отложен. Той трябваше да се играе на 10 март - неделя. "Марица" (2007) заема второ място в класирането с 30 точки и мач по-малко.