Отборите от академията на Септември София продължават с впечатляващото си представяне на турнето си в Истанбул, Турция. Днес отборите на Септември U15 и Септември U16 победиха връстниците си от академията на един от грандовете Фенербахче, а в третата среща за деня сборен отбор от двата набора отстъпиха с минимална загуба 1:0 от Пендикспор U16.

В първата среща, играчите на Ясен Даскалов разбиха "фенерите" с 3:0, като не им оставиха абсолютно никакви шансове на терена. Победата дойде след три страхотни попадения на Димитър Маринов, Андрей Грозданов и Борис Стоянов, а столичани могат да съжаляват, че не записаха още по-убедителен успех.

Във втората среща, септемврийци водени от Петър Василев победиха с 1:0 домакините от Фенербахче. В равностоен и оспорван двубой, Септември показа характер, а гол на Димитър Челебиев, дошъл след страхотна атака, донесе нова заслужена победа за отбора, който в понеделник разби Галатасарай с 4:0.

В третата среща за деня, сборен отбор от двете възрасти се изправи срещу Пендикспорт U16. В двуостър двубой, домакините победиха с 1:0, а единственото попадение падна след корнер. През втората част септемврийци показаха много по-добра игра, като пропуснаха няколко отлични възможности за изравняване на резултата.

Утре Септември U15 се изправя срещу Галатасарай, а Септември U16 ще завърши турнето си с мач срещу Пасабахче.