Най-престижният европейски клубен турнир - Шампионската лига, се завръща след пауза от почти два месеца. Надпреварата навлиза във фазата на директните елиминации и вече никой няма право на грешка, ако иска да вдигне престижния трофей на „Уембли“ в края на сезона.

Вторник вечер ни предлага дава любопитни двубоя от осминафиналите. Първият от тях противопоставя съставите на„Биковете“ вече изпълниха първата си цел, която беше успешното преминаване на груповата фаза. Оттук насетне, за селекцията на Марко Розе всяка стъпка напред ще бъде историческо постижениe.

Не така стоят нещата при именития им испански опонент. Добре известно е, че рекордьорът по отличия в Шампионската лига винаги играе за спечелването на „ушатата“. През тази кампания обаче това изглежда идея по-трудно, след като „лос меренгес“ са съпътствани от множество проблеми с контузени основни футболисти.

Последният, който се присъедини към лазарета, е Джуд Белингам. Английският национал получи травма в мача за първенство срещу Жирона и според различни информации ще бъде аут за около месец. Така той се присъедини към звездната компания на Тибо Куртоа, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба и Едер Милитао.

РБ Лайпциг няма хубави спомени от миналогодишното си участие на осминафиналите, когато допусна общо поражение с 1:8 от Манчестър Сити. Повод за надежда на германците все пак дава фактът, че през изминалата година „биковете“ бяха в една група с Реал в Шампионската лига и тогава постигнаха престижен домакински успех с 3:2.

определя Реал (Мадрид) за фаворит в срещата, катоза победа на „кралете“ е 2.47 срещу 2.79 в полза на РБ Лайпциг. Потенциално равенство на „Ред Бул Арена“, където главен съдия ще бъде босненецът Ирфан Пелйето, се оценява на 3.85.

По същото време в Дания среща ще си дадат съставите на . Селекцията на Пеп Гуардиола ще се опита да направи успешна защита на трофея, който бе спечелен през изминалия сезон след епичен финал срещу Интер.

До този момент „гражданите“ нямат никакъв проблем в турнира на богатите, печелейки с лекота предварителната си група. Напоследък изглежда, че „небесносините“ се възвръщат към най-добрата си форма, а показател за това са поредицата им от победи в английския шампионат. Ерлинг Холанд се „отпуши“ след контузията и наказа Евертън с два гола през уикенда.

Копенхаген е сред приятните изненади на сезона, след като се добра до второто място в група с отборите на Байерн (Мюнхен), Галатасарай и Манчестър Юнайтед. Именно победа над „червените дяволи“ на „Паркен“ направи така, че английският колос да отпадне позорно рано от Шампионската лига.

Inbet предлагаи специални коефициенти за отделни пазари на това събитие. Сред тях са опциите: 1X2 и Общ брой голове 3.5: Манчестър Сити и Над 3.5 гола на 3.25 вместо 2.75, или брой корнери: Над 11.5 на 3.40 вместо 3.10. Също така Ерлинг Холанд – голове: 2 или повече на 3.75 вместо 3.00, или Манчестър Сити точни удари: Над 7.5 на 2.20 вместо 2.00.

18 + Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на:  и на