Момчетата на старши треньора Росен Маринов от Елитния отбор на Лудогорец U16 победиха по-големите си съперници от Локомотив (Горна Оряховица) U17 с убедителния резултат 2:0. Мачът бе първа контрола на разградския отбор по време на зимната подготвителна пауза и се игра на един от терените в комплекса „Гнездо на орли“.

И двете точни попадения паднаха по време на първото полувреме. Пръв за своя тим се разписа Илиян Гатински в 24-тата минута след първия съдийски сигнал. Малко по-късно, в 32-та минута от началото на срещата, топката срещна мрежата на Локомотив след удар на Димитър Мрънков. Успехът на „зелените“ стана възможен благодарение на двете асистенции на Максим Минков.

Лудогорец изцяло контролираше събитията на терена и възможностите за попадения често се откриваха пред играчите. На два пъти кълбото срещна страничните греди, момчетата си изработиха и други 5 чисти положения.

Като за първа контрола по време на зимната подготовка съм доволен, но има доста детайли от играта, които трябва да подобряваме. Нормално е в началото на подготовката да допускаме неточности, продължаваме с работата по отстраняването им, посочи старши треньорът Росен Маринов.

По време на предстоящия подготвителен лагер „зелените“ ще срещнат Спартак (Пловдив) U17, ще се изправят на разменни гостувания с Динамо (Букурещ) и ще играят с Етър (Велико Търново) на техен терен.