Марсилия пропусна да започне новата 2024 година с победа. Възпитаниците на Дженаро Гатузо трябваше да се задоволят само с равенство 1:1 в домакинството си на Страсбург от 18-ия кръг на Лига 1. Те водеха в резултата почти през целия мач, след като поведоха още в 3-тата минута с попадение на Самюел Жиго, но допуснаха изравняване в добавеното време след гол на Жереми Себас в 92-рата минута.

Срещата започна по перфектен начин за Марсилия. В 3-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле, Витиня елегантно с пета я продължи към Жиго, който отблизо с глава отбеляза за 1:0.

Гостите можеха бързо да се върнат в мача, но сериозен пропуск направи ветеранът Кевин Гамеро в 15-ата минута, чийто удар бе отразен от вратаря Пау Лопес. 

Всъщност Страсбург в големи периоди от мача стоеше по-добре и имаше своите възможности за изравняване, а в 86-ата минута шут на Дилан Бакуа се отби от напречната греда.

Късметът се усмихна на гостите в добавеното време. Тогава защитата на Марсилия действа разсеяно при едно центриране от фаул и не успя да изчисти топката, която попадна в Себас и той я прати във вратата за 1:1.

След това равенство Марсилия остава на 5-ото място в Лига 1 с 28 точки. Страсбург пък заема 9-ата позиция с 24 точки.