Халфът на Рен Неманя Матич е започнал стачка след седмици на проблеми и противоречия в клуба, съобщава пресата. Бившият халф на Манчестър Юнайтед и Челси се присъедини едва през изминалото лято към тима от Рома и подписа договор до лятото на 2025-а. Само шест месеца по-късно той е в сериозен конфликт с шефовете на отбора и иска да напусне на всяка цена през този януари. 

Nemanja Matić a quitté Rennes ce matin avec sa famille et ses valises (ici en photo à la gare). Le milieu de terrain serbe ne devrait plus rejouer avec les Rouge et Noir. Il avait vidé son casier à la Piverdière en début de semaine. #SRFC pic.twitter.com/z0J9yLQ0r0

— Clément Gavard (@Clem_Gavv) January 10, 2024

Медиите информират, че Матич дори е готов да прекрати кариерата си, ако не се стигне до някакво разбирателство, тъй като категорично отказва да играе повече за него. Информации във френската преса твърдят, че той не е могъл да се установи във Франция по очаквания начин, а децата му не се чувстват добре в страната. Шефовете на Рен потвърдиха в официално съобщение, че Матич не е присъствал на последната тренировка на тима, а вместо това бе засечен на местната железопътна гара. Предположенията гласят, че той се е запътил към Англия, където прекара по-голяма част от кариерата си.