Лидерската позиция на Реал Мадрид на средата на сезона в Ла Лига е нещо, което старши треньорът отчита като голям успех. Тимът от “Сантиаго Бернабеу” си гарантира първото място след 19-ия кръг след 1:0 над Майорка у дома.

“Нямаше как да е по-добре на този етап от сезона”, отчете италианският специалист след победата в сряда вечер.

“Но това е само част от задачата, трябва да мислим за това, което ни очаква”, добави Анчелоти.

Във втори пореден мач Реал печели след гол от корнер, като сега той беше реализиран от Антонио Рюдигер.

“През първата част от сезона реализирахме много попадения от статични положения. Това е в резултат на работата на треньорския щаб. Освен това разполагаме с футболисти, които центрират отлично, както и такива, които играят добре с глава - както Рюдигер. В двубои като изминалия статитичните положения дават предимство”.

“Тази вечер ние не показахме най-доброто, но беше нормално това да се очаква. Липсваше ни свежест и късмет в последната третина на терена. Рюдигер се възползва от контузиите на другите и се представя на много високо ниво. Винаги е готов да се хвърли в единоборство и е човек, за който сме сигурни, че винаги ще бъде там, където трябва.”

“Не трябва да бъде изненада, когато Джуд Белингам не бележи. По-скоро неговите голове трябва да се приемат като бонус”.

“Загубата от Атлетико Мадрид ни отвори очите за слабости при центриранията. Коригирахме това, като задържаме двамата централни защитници по-близо до вратата, когато топката се центрира. В този случай повече помагат и крайните халфове. Битката за титлата няма да е само между два отбора, а ще е между четири”.