От Крумовград направиха равносметка за изминалата 2023 година, през която тимът играе за пръв път в своята история в елита на България. От клуба обещаха, че „сега най-важната задача е да се ускорят процесите по изграждането на новия стадион“.

Ето какво написаха от Крумовград:

„Уважаеми привърженици,

Скъпи крумовградчани,

Измина още една година от нашето вълнуващо пътуване в света на футбола.

Пътуване, довело името на нашия клуб и град до имената на най-големите в България - "Лудогорец", "Левски", "ЦСКА", "Ботев Пловдив", " Локомотив Пловдив" и т.н.

Изграденият от нищото през 2021 година отбор, премина от "В" група, през Втора лига до Ефбет лига за изумителните две години. Премина достойно, без никакви компромиси със съвеста и честта, с уважение км всеки един от футболните ни противници. Нито за миг не сме си и помисляли да не играем феърплей, което е видно и от резултатите ни и в трите първенства. Кризите преодолявахме смирено и с труд, а при победите не си позволявахме излишна екзалтация.

Основната ни идея при изграждането и развитието на клуба не беше свързана само с футбола, а и с родния ни град и край. Искахме чрез футболния проект, да изградим у всички нас увереността, че дори и в твърде малък град, като нашия, могат да се реализират големи проекти. Проекти, които да гарантират в бъдещето, че Крумовград няма да остане само спомен.

В днешния ден, футбола се оказа платформа, върху която и чрез която, намират решения много от проблемите в многоликия ни свят. И това става, когато в телевизиите, радиата, медиите като цяло, се ангажира и фокусира вниманието на милионите, милиардите хора обичащи футбола.

Виждайки и разбирайки това, ние вярваме, че има с какво да провокираме интерес към родния ни край и град. Интерес, който да привлече хора и бизнеси и по този начин да обезпечим бъдещето си.

На първо място, искаме да привлечем вниманието на крумовградчани, на тези които са останали в родния град и на тези, които са пръснати по широкия свят, на техните потомци и наследници, дори и на тези, които само са чували за родното място на родителите и прародителите си. Водени от разбирането, че щом по Божията промисъл, сме се появили на белия свят на това място, то ние сме длъжни да го съхраним и развием.

Именно поради това, и заради нищо друго, наложихме името ФК "Крумовград". Да се чува и привлича вниманието към Крумовград.

Благодарение на нея (б.р. компанията-спонсор на клуба) и само на нея пред Крумовград се откриват големи възможности в бъдеще. О искаме да споделим, че идеята за неговото развитие е неразривно свързана с иделите за родния край споменати по-горе.

Въпреки всички трудности, недоверие, ехидност, ФК "Крумовград" върви неотклонно по набелязания си път. Кой можеше да предполага, че ще победим неизменния шампион "Лудогорец", че централният ни нападател Алекс Колев, ще е централния нападател на националния отбор на България.

Сега най-важната задача е да се ускорят процедурите по изграждане на новия стадион, около който може да се направят много неща за развитието на града.

Това е необходимо за да се върне отбора в Крумовград, да му се радват хората, да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки.

Имаме нужда от разбирането и подкрепата на всички крумовградчани и техните наследници за да отстоим и реализираме споделеното тук от нас. И вярваме, че ще ги получим, защото всички знаем, че съпричасността, добротата и човечността винаги са властвали в Крумовград, дори и в абсурдни периоди.

Пожелаваме на всички през Новата 2024г. спокойствие, здраве и щастие и надеждата, че ще бъдем заедно.

ФК Крумовград 1925“.