Водачът в класирането на Югозападната Трета лига Миньор (Перник) уточни подготовката си за пролетния дял. "Чуковете" започват тренировки на 8 януари (понеделник). В следващите дни жълто-черните ще минат обстойни функционални изследвания и медицински прегледи. 

Перничани ще изиграят и пет контроли през паузата. Първата ще е на 17 януари срещу Банско. Три дни по-късно възпитаниците на Христо Господинов ще срещнат Витоша Бистрица. На 27 януари съперник ще е Спортист Своге, а на 3 февруари - Ботев Ихтиман. За 10 февруари е планиран приятелски мач с дубъла на Славия. Той обаче може и да не се проведе в зависимост от това, кога ЗС на БФС-София ще назначи отложения мач на Миньор Пк с ЦСКА 1948 III. Клубът ще се раздели с двама футболисти. 

Повече жълто-черния екип няма да носят Стефан Аличков и Георги Коричков. Работи се и по селекцията, като в момента се водят заключителни разговори с няколко попълнения, които да подсилят Миньор за пролетния дял. Перничани зимуват на върха в Югозападната Трета лига с 6 точки преднина пред втория ЦСКА II.