Челси посреща Нюкасъл в 1/4-финалите от Купата на Лигата. И двата тима не крият амбициите си в турнира, като ще направят всичко възможно да продължат напред в турнира.

"Сините" от Лондон със сигурност ще търсят реванш от Нюкасъл, след като бяха разбити с 1:4 от "свраките" в последния мач между двата тима. Челси преодоля дотук в Купата на Лигата отборите на АФК Уимбълдън, Брайтън и Блекбърн, като и трите съперника бяха отстранени след победи на "Стамфорд Бридж". Нюкасъл пък се справи с двата гранда от Манчестър - Сити и Юнайтед.

One change to your Chelsea XI! 🫵🔵@ParimatchUK | #CFC | #CarabaoCup pic.twitter.com/ClwHSdtPQh

— Chelsea FC (@ChelseaFC) December 19, 2023

Маурисио Почетино има куп кадрови проблеми, като няма да може да използва почти цял отбор от футболисти. С контузии са капитанът Рийс Джеймс, титулярният вратар Роберт Санчес, както и Марк Кукурея, Бен Чилуел, Уесли Фофана, Чуквунонсо Мадуеке, Трево Чалоба, Ромео Лавия, Лесли Угочукву и Карни Чуквуемека.

Така наставникът на Челси е направил само една промяна в състава в сравнение с победата с 2:0 над Шефилд Юнайтед. Джордже Петрович отново застава на вратата, а Тиаго Силва и Леви Колуил пак играят в защита на местата на контузените Джеймс и Кукурея. Енцо Фернандес се завръща сред титулярите, като заема мястото на Михайло Мудрик и ще партнира в средата на терена на Конър Галахър и Мойсес Кайседо. Рахийм Стърлинг и Коул Палмър ще действат по крилата, а на върха на атаката е Николас Джаксън. На резервната скамейка отново е нападателят Кристофър Нкунку, който днес може да дебютира за Челси.

HOWAY NEWCASTLE! ✊#CHENEW // #NUFC pic.twitter.com/5Bj9BDSHgF

— Newcastle United FC (@NUFC) December 19, 2023

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау също има огромен брой кадрови проблеми. С контузии са Жоелинтон, Александър Исак, Харви Барнс, Ник Поуп, Фабиан Шер, Джейкъб Мърфи, Джоузеф Уилок, Елиът Андерсън, Хавиер Манкийо и Мат Таргет, а Сандро Тонали е със спрени права заради скандала с нелегалните залагания.

Така Емил Крафт и Свен Ботман заменят Шер и Дан Бърн в защита. Младокът Люис Майли пък влиза на мястото на контузения Жоелинтон. Атаката на Нюкасъл отново ще водят Мигел Алмирон, Калъм Уилсън и Антъни Гордън.

ЧЕЛСИ (4-3-3): Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Фернандес, Галахър; Палмър, Джаксън, Стърлинг

НЮКАСЪЛ (4-3-3): Дубравка; Крафт, Ласелс, Ботман, Ливраменто; Жоелинтон, Гимараеш, Лонгстаф; Алмирон, Уилсън, Гордън