Левски и Септември не се победиха в дербито на 15-ия кръг в Елитната група до 16 години. Двата отбора завършиха наравно 1:1 - за "сините" точен бе Андрей Нешев в 68-ата минута, докато за септемврийци се разписа Димитър Челебиев (28').

Срещата започна равностойно, като първата добра ситуация за гол се откри пред Септември. Васил Василев бе изведен, но ударът му мина над напречната греда. Малко преди да измине половин час от началото на мача Димитър Челебиев проби и откри резултата септемврийци. 

В края на полувремето гостите имаха още една възможност да отбележат. Васил Василев излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му бе париран от Огнян Владимиров. При резултат 0:1 дойде и почивката. През втората част играта бе равностойна, а чистите положения за гол липсваха.

В 67-ата минута Любомир Каракашев направи хубав пробив и стреля от малък ъгъл, но Иван Кехайов спаси. От последвалия корнер Андрей Нешев изравни резултата. В заключителните десет минути на двубоя "сините" останаха с човек по-малко, след като Сашо Грънчаров бе изгонен за втори жълт картон.

Последва сериозен натиск на Септмври, но до гол не се стигна и така срещата завърши без победител. След грешната стъпка септемврийци оставят втори в класирането с 37 точки - на две от лидера Лудогорец, докато Левски е с 25. През следващата седмица ще се изиграе и отложеният мач между Септември и Лудогорец, след който ще бъде определен есенният водач на Елитната група до 16 години.