"Марица" победи с 1:2 "Спартак" в дербито от Зонална група U19. Отложеният мач се изигра в четвъртък на стадион "Тодор Диев". Абип Конедарев, Йордан Влашки и Мартин Газиев водеха тима на "Марица" при това трудно гостуване. Двата тима изиграха здрав и интересен за гледане мач. "Жълто-сините" могат да съжаляват, че не си решиха мача по-рано и не отбелязаха повече попадения. На моменти и двата отбора се затрудняваха при изнасянето на топката заради мекия терен след валежите последната седмица.

В 15-та минута гол на Божидар Шехов беше отменен заради засада. В 24-та минута, след много добра многоходова контра, играчите на "Марица" U19 поведоха в резултата. Ангел Пеев даде хубав пас към Ангел Тосев, който напредна с дрибъл, пусна извеждащо подаване към Наско Христев, който нахлуваше от втора позиция. Той се озова сам срещу вратаря и стреля, но стражът спаси. Отбитата топка бе посрещната от Симеон Сираков, който отбеляза за 0:1. Добрата игра на "Марица" продължи през първата част с още хубави атаки. В 45-та минута, след добро центриране от корнер на Георги Вълков, който бе капитан в този мач, Емилео Макавеев се извиси над всички и нанесе удар с глава, но не успя да порази целта. Третият вратар на мъжете Виктор Петков отсъстваше в този мач заради здравословни причини, Трифон Стоянов беше под рамката на вратата, като той се справи отлично и остави много добро впечатление. Отборът на "Спартак" създаваше през целия мач опасности след изпълнения на ъглови удари, след заучени директни изпълнения, но отбраната и вратаря на гостите се справиха.

През второто полувреме "жълто-сините" изпуснаха още няколко ситуации, а други не успяха да доразвият. В 80-та минута, след центриране от фаул и последвал го удар с глава, топката описа много неприятна траектория и се озова в далечния ъгъл за 1:1. Младите играчи на "Марица" не се отказаха да търсят успеха, показаха дух и колективизъм и в оставащите минути организираха натиск. Последваха атака след атака към вратата на домакините и само добрите намеси на вратаря и не добри завършващи удари попречиха на маричани да отбележат. Топката на няколко пъти се разходи по гол линията след пробиви на Божидар Шехов, но нямаше кой да я довкара. Все пак най-логичното се случи - в 90-та минута Божидар Шехов за пореден път пусна добър пас към Ангел Пеев, който с хубав удар по земя в далечния ъгъл отбеляза победното попадение и оформи крайното 1:2. Минутите от продължението "Марица" доигра с човек по-малко след втори жълт картон на състезател от тима на гостите.

Така "Марица" записа заслужен успех в дербито със "Спартак", след като се бореха за успеха през целия мач, показаха воля, характер и колективен дух.

"Марица" се изкачи на втората позиция в класирането с 30 точки, на 3 зад лидера "Арда". "Димитровград" (с мач по-малко) и "Ботев" (с 3 мача по-малко) са с по 27.

За "жълто-сините" това бе последният официален мач за годината, която те завършиха с ценна победа. Съставът изигра силни мачове и се представи добре, като можеше да бъде по-напред в класирането ако не бяха кадровите проблеми в част от мачовете.