Младият български тенисист Адрияно Дженев е амбициран да се завърне "по-силен от всякога" след дълго лечение на контузия.

18-годишният Дженев получи тежка травма в средата на годината и не е играл от началото на юли, но вече е възстановен и готов отново да се състезава. От следващата седмица той е записал участие в четири поредни турнира за мъже в Монастир (Тунис).

 "Започнах да тренирам, надявам се да съм здрав на 100 процента. Контузих се деня преди заминаването ми на "Уимбълдън". За краткото време направих консултация с трима доктори, които твърдяха, че имам възпаление, което не пречи да участвам. Играх мачовете си там без да тренирам, контузията се влоши и това провали годината ми", коментира Дженев в интервю за сайта на Българска федерация по тенис.

"Постепенно навлизам в обичайния тренировъчен режим. Тренирам в ТК "Макс про 2020" в Пловдив с треньора ми Серафим Грозев. Нямах необходимото време за подготовка, но трябва да започна да влизам в състезателен режим. Желанието ми е да изиграя добри мачове. Ще направя всичко възможно да се завърна по-силен от всякога.

Той благодари за подкрепата на БФТ и на президента Стефан Цветков.

"Пропуснах много шансове, имах подкрепа, получих покани от много места, но така се стекоха обстоятелствата. Родителите ми бяха през цялото време до мен. Също така искам да благодаря много на Стефан Цветков за голямата подкрепа", каза Дженев.

Младокът добави, че ще следи турнира от сериите АТП 250 Sofia Open, която започва утре в българската столица.

"За съжаление ще следя от далече Sofia Open, но пожелавам успех на всички българи, участващи в турнира. Надявам се това да не е последното издание на Sofia Open, за да имам шанса да участвам и аз", допълни той.