Руският тенисист Даниил Медведев отрече, че е направил неприличен жест към публиката след загубата си от Григор Димитров с 3:6, 7:6 (4), 6:7 (2) във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Световният номер 3 напусна корта, като изследваше ръката си преди да покаже среден пръст на трибуните.

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Медведев бе освиркван от публиката по време на втория сет, след като хвърли ракетата си, а после получи и предупреждение, защото седна демонстративно на мястото си в знак на протест.

"Не, не съм показвал жест. Само проверявах ноктите си. Нищо повече от това. Защо бих направил това пред тези чудесни хора в Париж?", каза руснакът пред репортерите.

"Публиката не спираше да освирква. Имам много френски приятели и те изглежда не харесват много този турнир. Може би има причина за това. Играх много по-добре тук без публика", добави Медведев, който спечели титлата в Париж през 2020 по време на пандемията от КОВИД-19.

Димитров, който е номер 17 в световната ранглиста, направи 48 печеливши удара и имаше нужда от седем мачбола, за да стигне до третия кръг във френската столица, и то само седмица, след като Медведев го отстрани във втория кръг на тенис турнира във Виена.