Участникът в Лига Европа Фрайбург претърпя унизително поражение вкъщи и отпадна след загуба с 1:3 вкъщи от втородивизионния Падерборн в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Германия.

Гостите откриха резултата още в 4-тата минута. След добра комбинация Флоран Муслия подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост откри резултата. Фрайбург опита да реагира, но вместо това получи втори гол. В 33-тата минута Муслия изпълни перфектен пряк свободен удар и не остави никакви шансове нa вратаря на домакините Флориан Мюлер - 0:2 за Падерборн.

Домакините опитаха да натиснат през втората част, но вместо това получиха още едно попадение. След поредна много добра атака на Падерборн в 55-ата минута Сърлорд Конте подаде на Филип Билбия, който от непосредствена близост без никакви проблеми направи 0:3. До края на срещата Фрайбург стигна единствено до почетно попадение, дело на Максимилиан Егещайн в 69-ата минута, който се разписа с топовен шут.

За повече обаче нямаше време и така Падерборн поднесе една от големите изненади на 1/16-финалите от турнира за Купата на Германия и чака жребия в неделя.