Барселона и Реал Мадрид играят при 1:0 в среща от 11-ия кръг на Ла Лига пред погледа на легендите от Ролинг Стоунс. Тяхното лого днес е на фланелките на Барса във връзка с рекламен договор, заради което британците бяха поканени на стадиона. 

Двубоят е 255-ото издание на Ел Класико, като към момента "белите" са с два успеха повече - 102:100. Реал има предимство и във временното класиране, където е с точка пред каталунците. И двата отбора имат проблеми с контузени, като най-големите липси са тези на Педри и Френки де Йонг за Барса; Тибо Куртоа и Едер Милитао за Реал.



Барселона заложи на общо петима защитници - Балде и Кансело имаха по-офанзивна роля. а Иниго Мартинес, Кристенсен и Араухо ги подсигуряваха. Това обърка играта на съперника в нападение и Реал завърши първата част без точен удар.

Домакините откриха резултата още в шестата минута, в която Илкай Гюндоган се промъкна през центъра на защитата на Реал и преодоля Кепа за 1:0.

Барса бе много близо до втори гол в 15-ата минута, в която Фермин Лопес удари гредата на вратата  на Реал след удар от около 10 метра.

Реал (Мадрид) отвърна с опасен удар на Рюдигер, преминал покрай горния десен ъгъл на вратата. Малко преди да изтече половин час игра Жоак Феликс се измъкна от защитата на Реал, но бе настигнат от Карвахал, който го спря на дъгата на наказателното поле.

Именно Карвахал можеше да изравни резултата в 38-ата минута, но ударът му отдясно премина покрай гредата.

В края на полувремето напрежението се върна пред вратата на Реал, а контраатака на "белите" завърши с прийом от борбата на Феран Торес срещу Винисиус.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:0
1:0 Илкай Гьндоган (6')


 БАРСА: Марк-Андре Тер Стеген, Жоао Кансело, Роналд Араухо, Иниго Мартинес, Андреас Кристенсен, Алехандро Балде, Гави, Феран Торес, Илкай Гюндоган, Жоао Феликс, Фермин Лопес

РЕАЛ: Кепа Арисабалага, Дани Карвахал, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба, Ферлан Менди, Орелиен Чуамени, Тони Кроос, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Винисиус, Родриго