Италианското спортно издание „Гадзета дело спорт“ публикува част от искрените самопризнания на италианския национал Николо Фаджоли за пристрастеността му към хазарта и залозите в нелегални сайтове. От думите му се разбира и размерите на дълговете, в които е изпаднал. Халфът на Ювентус признава, че е бил привлечен към залозите в нерегламентирани сайтове от съотборника си при „адзурите“ Сандро Тонали.

"В началните ми години като футболист имах много свободно време и за да убия отегчението, се захванах с търсенето на опиянението от печеленето от залози. С течение на времето се пристрастих", признава Фаджоли.

"Започнах да залагам в Тирения по време на тренировъчния лагер на младежкия национален отбор до 21 години. В началото всичко бешеи само за забавление, но много бързо се превърна в стрес, който се дължеше и на това, че изпаднах в дългове. Най-трудният период преминах през март-април 2023. На мача Ювентус - Сасуоло направих техническа грешка и бях сменен. Сълзите ми на пейката не бяха заради смяната, а защото мислех за задълженията си", добавя 22-годишният футболист.

"Когато бях в Кремонезе, майки ми ме посъветва да отиде в на лечение от зависимости. Няколко пъти ходиха на терапията. Създадох си илюзията, че мога да контролирам пристрастеността си, но в следващия момент залагах като обезумял на всяко спортно събитие, което даваха по телевизията, включително и мачове от Серия „Б“ или в аматьорските нива“, разказва играчът.

"Има залози за нарушения и жълти картони. На мен ми беше предложено да участвам, но отказах, защото това противоречи на собствения ми морал. Сандро Тонали ми даде идеята да играя в сайта „Icebet“. Той ми направи и регистрация през акаунт във въпросния сайт. Не знам дали е залагал на футболни мачове. Чувал съм, че има много дългове, натрупани от хазарт. Първите си залагания направих на тенис, а след това и на футбол, но никога не съм залагал на мачове на Кремонезе или Ювентус. На 30 октомври 2022 заложих на Торино - Милан за равенство или победа за Милан. Загубих, защото Торино спечели с 2:1", признава играчът и отрича съотборниците му от Ювентус да са знаели за залаганията му.

"На Федерико Гати му поисках 40 хиляди евро, но му казах, че искам да купя часовник, а моите сметки са блокирани от майка ми. Драгушин, който в момента е футболист на Дженоа, ми зае 40 хиляди евро през октомври 2022. Имам около 110 хиляди евро дълг към betar.bet и speciale.bet, около 1,5 милиона евро с нелегалната платформа bullbet.com, около 1,3 милиона към друга нелегална платформа, към 17 хиляди към легална агенция в провинция Порденоне и около 31 хиляди нелегалната банка swissbet в провинция Комо. Така увеличавайки дълговете ми и получавайки заплахи, че ще ми счупят краката, мислех, че играя само за да си връщам задълженията", казва още Николо Фаджоли.