Иржи Лехечка отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Стокхолм (Швеция) с награден фонд от 673 хиляди долара. Поставеният под номер 6 чех загуби изненадващо с 3:6, 5:7 срещу квалификанта Дино Призмич.

18-годишният хърватин постигна три пробива в двубоя срещу само един в полза на Лехечка и спечели при първия си мачбол. Това е едва трети успех в полза на Призмич на ниво АТП.

"Много съм щастлив от моето представяне. искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха тук. Това наистина означава страшно много. Ще продължа да опитвам и да давам всичко най-добро, на което съм способен. Не искам да се поставям под напрежение. Искам да играя тенис и да се представям на ниво", заяви Призмич след победата си срещу Иржи Лехечка.

В следващия кръг хърватският тенисист ще се изправи срещу Роберто Баутиста-Агут или Елиас Имер.

Лоренцо Сонего също се класира за втория кръг след победа срещу Душан Лайович с 4:6, 6:3, 6:4 за два часа и 19 минути. 28-годишният италианец има 3 победи в 4 мача срещу сърбина.

Сонего ще играе срещу квалификанта Павел Котов или Кристофър Юбанкс, седми поставен в схемата на турнира в шведската столица.

Сърбинът Миомир Кецманович също продължава напред в Стокхолм, след като елиминира представителя на домакините Карл Фриберг с 6:4, 6:2.