Две фаворитки отпаднаха във втория кръг на турнира по тенис в китайския град Джънджоу от веригата WTA 500 и е с награден фонд 1 милион долара. Това са 3-ата поставена Мария Сакари и номер 6 Каролин Гарсия (Франция). 

Гъркинята Сакари отстъпи на първата ракета на Китай Цинвън Чжън със 6:7 (2), 3:6. Каролин Гарсия пък трябваше да преклони глава пред Жасмин Паолини (Италия) в три сета – 6:3, 4:6, 5:7. И за китайката, и за Паолини това са първи победи над тези съпернички в кариерите им. В четвъртия мач срещу Сакари 21-годишната китайка не само най-после успя, но и стигна до пети четвъртфинал за сезона и пета победа над състезателка от топ 10 изобщо. 

"Планът за мача беше да бъда агресивна от началото до края. В последните мачове срещу Сакари това ми липсваше . Също така се опитах да подобря процента на първия си сервис и да насоча атаките повече в средата на корта. Имах добро представяне тази вечер, мисля", заяви доволната китайка. 

И тя наистина е права в анализа си, след като още в първия сет направи ранен пробив и поведе. Гъркинята обаче изравни за 4:4 и въпреки поредицата от уинъри, Чжън не успя да си върне предимството в следващия гейм и беше принудена да сервира два пъти, за да остане в първия сет. Но въпреки ожесточената битка в тайбрека, представителката на домакините измъкна тайбрека и направи първа крачка към следващия етап. Във втория сет бекхендът й се оказа решаващ, а един пробив реши мача като цяло. Тя спечели с втория си мач-бол и 13-и ас. Нейната следваща съперничка е Анхелина Калинина (Украйна), която отстрани Вера Звонарьова (Русия) със 7:5, 6:1. 

Паолини, която е на 31-о място в женската ранглиста на WTA, не беше печелила нито сет в досегашните си четири мача с Гарсия. Но днес италианката спаси четири мачбола при забележителна победа с 3:6, 6:4,7:5, за да стигне до четвъртия си четвъртфинал за сезона. Напред продължава и украинката Леся Цуренко, която се справи в два тайбрека с Дона Векич (Хърватия) – 7:6 (4), 7:6 (2).