Треньорът на Черно море Тича Кирил Болшаков очерта причините за загубата от Левски на старта на сезона в НБЛ. Варненци отстъпиха у дома с 66:94. 

"Нямаме ротация и сме намален в състав. Оттам-нататък се губи като цяло нашата игра. Имаме един висок състезател, баскетболисти, които играят на други позиции ги слагаме на неподходящи за тях, защото нямаме избор. Както казах имаме къса ротация. Ние не сме доволни главно от индивидуалната игра в защита на всеки един от играчите и това им го казах в съблекалнята. Не сме доволни как се бореха. Те не се бореха за всяка топка, не се връщаха в защита, просто нищо общо с предишния сезон. Това най-много ни дразни. Да паднеш, да, Левски е класен отбор, ние сме с контузени състезатели и е нормално да паднеш, но го няма този хъс, който очаквахме от тях. Да се сбият като мъже, да се сборят като професионалисти. Това ни разочарова особено. Днес показаха под 70 процента от потенциала си”, коментира Болшаков. 

"Много слабо начало за нас. Много бавно влязохме в срещата. Оставяхме им доста свободни шутове. Нямаше го този стил на игра, към който се стремим. Нямаше я скоростта, нямахме много контраатаки. Оттам започнаха да им влизат вторите шутове и на полувремето разликата беше 20 точки. Не можахме да се върнем и такава е реалността засега. Определено ще изглеждаме по друг начин, когато се върнат контузените играчи. Сега имаме малко къса ротация с високите, нямаме много смени и се налага да играем повече минути. Липсва ни със сигурност Ейвърил Ъгба, който помага в подкошието и с борбите, също така и Мартин Коцев, който със сигурност щеше да промени организацията на играта, понеже ни куцаше”, сподели играчът на Черно море Тича Мартин Йорданов.