Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез даде коментар след поражението с 0:1 от ЦСКА 1948.

“ЦСКА беше по-добър, те заслужаваха да спечелят. Ние не играхме добре. Трябва да поздравя моя колега и неговия отбор, заслужаваха да спечелят”, сподели той след срещата.

“Знаем, че имат добри изпълнители на статичните положения. Бяхме се подготвили за това, но явно не достатъчно добре. Винаги има отговорност към тези положения от треньорите и футболистите. Проблемът е, че не показахме характер. Трябваше да покажем уважение към хората, които днес ни подкрепиха. Не искаме това”, допълни наставникът.

“Когато играеш срещу добри отбори трябва от началото до края да ги предизвикваш, да покажеш качество. Днес нямаше битка и характер от наша страна. В крайна сметка имаме късмет, че загубихме само с 0:1. Винаги може да намерим извинения, но играчите, които днес играха трябваше да са готови. Винаги има възможност да стартираш от първата минута. Отговорността е моя. Трябва да научим много от този мач, този полусезон ще е труден. До януари ще е голямо предизвикателство”, каза още Керкез.

“Трябва да показваме по-добра игра на терена, в този мач не показахме нищо от това което имаме. Трябва да наведем глави и да работим. Трябва да се работи много, а не да се говори и да се търсят извинения”, завърши той.