Националният отбор на България по баскетбол на колички претърпя първа загуба на Европейското първенство в Дивизия C, което се провежда в Сараево (Босна и Херцеговина). В оспорван и драматичен мач българите отстъпиха на Чехия с 59:61 след кош в последните секунди, въпреки че преди това заличиха двуцифрен пасив.

След този двубой Чехия излезе начело във временното класиране с пълен актив от две победи. Баскетболистите на Антонио Кулиандро пък са с баланс 1-1, а в последния си мач от груповата фаза ще се изправят срещу Унгария. Двубоят е в четвъртък (21 септември) от 15:30 часа. 

Срещата не тръгна добре за националите, които за три минути допуснаха 10 безответни точки. Много бързо обаче те започнаха да топят разликата и след първата част изоставаха с 14:18. България стигна до пълен обрат в началото на втория период, но след това Чехия отново натрупа аванс и на почивката се оттегли при 37:24 в своя полза. Преднината на съперника достигна 17 точки след паузата, но и този път българите показаха характер и преди заключителната четвърт намалиха за 42:45. Няколко размени на водачеството белязаха последните минути на срещата, но с кош 7 секунди преди края чехите измъкнаха успеха. 

Георги Иванов беше над всички за България с 21 точки и 13 борби, а Антон Фиков добави 16 точки и 6 борби.