ЦСКА II победи с 1:0 вечния си съперник Левски в дербито от 9-ия кръг на Югозападната Трета лига.

През първото полувреме младите армейци бяха много по-добри от всоя опонент и още в 9-ата минута се получи първата по-опасна ситуация. Тогава защитник на Левски изгуби топката от Георги Чорбаджийски, който напредна към наказателното поле на гостите. Точно преди нанесе удар обаче десетката на червените изгуби баланс и опасността премина. Малко по-късно дойде и първият точен изстрел. Марк-Емилио Папазов получи хубаво извеждащо подаване и моментално стреля към близкия ъгъл, но Иван Андонов спаси. При последвалия корнер Чорбаджийски отправи удар с глава, но топката се отклони в Папазов. Натискът в червено продължи и в 15-ата минута като по чудо не се стигна до гол след удар на Димитър Христов от пряк свободен удар в гредата. В 26-ата минута Илиан Антонов направи страхотен пробив от центъра и пусна пас към Папазов. Изстрелът на нападателя обаче мина високо над вратата. Веднага след тази ситуация отново Папазов бе намерен в наказателното поле, като и този път стражът на сините Андонов бе последна преграда и предотврати сигурен гол във вратата на Левски. Само минута по-късно Венцислав Иванов пропусна да засече топката след центриране отдясно на около 2 метра пред голлинията. В 42-ата минута Илиан Антонов проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле, преодоля двама защитници и подаде към Панайтов, който стреля, но отново Иван Андонов изби, а топката попадна на пътя на Папазов, който прати кълбото над напречната греда. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

 

През второто полувреме момчетата на старши треньора Стамен Белчев продължиха да доминират на терена в търсене на победата и  още в самото начало Илиан Антонов направи хубав пробив по лявото крило и центрира към Папазов, който стреля с глава, но вратарят на Левски улови. В 58-ата минута Антонов напредна добре и подаде на Папазов, който можеше да засече на опразнена врата, но кълбото премина зад него. Все пак то стигна до Венцислав Иванов, който стреля веднага, но Андонов спаси. При добавката Илиан Антонов успя да вкара, но попадението бе отменено заради засада. В 62-ата минута обаче логичното се случи и ЦСКА излезе напред в резултата. След късо изпълнение на ъглов удар топката бе центрирана към наказателното поле. Там Георги Чорбаджийски се извиси над всички и стреля добре с глава, не оставяйки никакъв шанс на противниковия вратар майсторски се разписа за 1:0. 

Натискът на младите армейци продължи и след като взеха аванс в резултата, но до повече попадения така и не се стигна, въпреки териториалното превъзходство. Марк-Емилио Папазов имаше възможност да се разпише, но нямаше шанс и в крайна сметка Вечното дерби приключи със заслужена победа на ЦСКА с 1:0 над Левски.