Гарет Саутгейт сподели, че няма да използва предстоящия приятелски мач на Англия срещу Шотландия като възможност за експерименти, като ще впрегне възможно най-доброто от наличните си ресурси. “Трите лъва” стъпиха на криво в последния си квалификационен двубой срещу тима на Украйна, но към момента не бива да се страхуват за бъдещото си участие на Евро 2024 в Германия заради редицата грешки на основния конкурент в групата Италия.

“Трябва да намерим правилния баланс между физическата свежест, опита, възможността за изява за повече играчи, победата и доброто представяне. Това са нещата, които се очакват от нас. Изправяме се срещу състав от високо ниво, който се готви да ни представи голямо предизвикателство. Не можем да прекаляваме с експериментите, защото би било смешно. Като всеки един отбор, който играе по-дълго време в същия състав, играчите трупат опит. Израснаха доста. Имат сачовуствието от някои големи резултати наскоро”, коментира Саутгейт.

Срещата между Англия и Шотландия е в утрешния 12-и септември (вторник) от 21:45 българско време в Глазгоу, като мачът ще има празничен характер, отбелязвайки 150-ата годишнина от първия сблъсък на футболно ниво между двете нации.