Очаквано Ханзи Флик беше освободен от селекционерския пост на германския национален тим. “Маншафтът” е в серия от три загуби и само едно реми в последните си пет срещи, като в събота беше победен с 4:1 от Япония във Волфсбург.

Временно начело на тима застава Руди Фьолер, който по принцип е директор на националните отбори на Германия. Негови помощници ще са Сандро Вагнер и Ханес Волф. Те ще изведат отбора в идната контрола с Франция във вторник.

🇩🇪 Rudi Völler, Hannes Wolf and Sandro Wagner will now take charge of German national team for Tuesday's friendly against France.

“The aim is to find a replacement for Hansi Flick as quickly as possible”, DFB statement confirms. pic.twitter.com/6KpAO4C7MP

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 10, 2023

Всичко това се случва 9 месеца преди началото на Евро 2024, на което точно германците са домакини. Заради домакинството тимът не играе квалификации. 

Бившият наставник на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман и ветеранът Луис ван Гаал са сред спряганите в медиите имена за нов селекционер.

Заедно с Флик освободени са асистентите му Маркус Зорг и Дани Рьол.

Флик пое Бундестима през август 2021 г. с големи очаквания на фона на резултатите си в Байерн преди това. Той изведе Германия в 25 срещи, в които записа 12 победи, 7 равенства и 6 загуби при голова разлика 60:30. Под негово ръководство отборът не успя да излезе от групата си на Мондиала в Катар.