"Спартак" и "Марица" завършиха наравно 2:2 в среща от областния етап в турнира за Купата на БФС, който се игра в сряда на стадион "Тодор Диев" в Пловдив. Двата тима изиграха двубой с повече битка и борба и по-малко футбол. "Жълто-сините" имаха доста сериозни кардови пробелми за този мач, който повлия негативно на представянето на отбора.

Всички голове паднаха през първото полувреме. Домакините поведоха с 2:0 след грешки на маричани, като и двата гола бяха дело на Георги Даскалски. Още до почивката "Марица" изравни. След хубава атака Ангел Тосев с пета пусна извеждащ пас към Ники Иванов, който с дрибъл изпревари защитник и сам срещу вратаря отбеляза. Натискът на "Марица" продължи и при една атака Марти Христов се включи от втора позиция след захождане, нахлу в наказателното поле, но бранител го събори. Наско Христев бе точен при отсъдената дузпаи и изравни. През второто полувереме "Марица" владееше повече топката, но не стигна до много голови ситуации. Домакините също нямаха много, но все пак Виктор Петков на няколкопъти се намесваше отлично.

При дузпите домакините имаха повече шанс. Димитър Димитрвов се подхлъзна в калта и не успя да нанесе удар.

За "Марица" има още един шанс за класиране напред. Те ще трябва да играят баражи, ако преди това победят "Локомотив" в мач от втория кръг.

При 2010 "Марица" отпадна след загуба от отбора на ФА "Пловдив", който се състезава под името "Академик".

Вижте анализите и рекламите

Подсилване на публикация

Харесване

Коментар

Споделяне