Отборът на Локомотив (Пловдив) до 15 години завърши наравно 2:2 с Национал (София) в мач от Елитната група. Двубоят се игра от 15:00 часа на “Лаута”.

“Черно-белите” бяха видимо по-активни през първата част и се оттеглиха на почивка при аванс от 2:0. Стилян Лазаров бе точен за 1:0 в 12-ата минута, а в 35-ата минута Дариус Дуролари удвои преднината на пловдивчани от дузпа. Локомотивци изтърваха още няколко изгодни положения пред вратата на “зелените”.

През втората част последва отпускане в домакинските редици, от което се възползваха гостите. В 60-ата минута Георги Марков намали за 2:1. “Зелените” не се отказаха до последно, като в първата минута от добавеното време изравниха за 2:2. В следващата атака Национал стигна и до дузпа. Вратарят на Локомотив Николай Петров спаси наказателния удар и не позволи на гостите да си тръгнат с трите точки.

Отборът на Локомотив (Пловдив) до 16 години загуби от Национал (София) с 2:3 в мач от Елитната група. Двата тима изиграха изключително интересен и динамичен мач, като в крайна сметка столичани се поздравиха с трите точки.

Гостите откриха в 20-ата минута с попадение на Георги Манолов. Последваха силни минути за Локомотив, като в 30-ата минута Марин Раленеков изравни за 1:1. “Черно-белите” можеха да и да стигнат до пълен обрат, но изстрел на Махир Шерифов нацели напречната греда. В 34-ата минута Национал стигна до втори гол за 1:2, дело на Дилян Шишманов. Локомотив отново натисна в търсене на изравняване – Данило Терасенко пропусна да вкара с глава на празна врата, а Махир Шерифов отново нацели гредата. В крайна сметка в 44-ата минута пловдивчани стигнаха до гол. Махир Шерифов се разписа за 2:2.

През втората част темпото на терена не спадна, като положенията се редяха и пред двете врати. Гол на Димитър Димитров бе отменен заради засада, отново той можеше да се разпише с глава минути по-късно. “Зелените” също организираха опасни атаки пред вратата на Локомотив. Национал стигна до трите точки в 85-ата минута, когато Денис Пешев оформи крайното 2:3.