"Марица" U19 (2005/2006) стартира новия сезон с успех с 3:1 над "Самуил" (Самуилово, Сливен). Срещата от 1 кръг в Зоналната група U19 се игра в сряда на стадиона в село Маноле. "Жълто-сините" бяха водени от Йордан Влашки и Мартин Газиев поради ангажимент на Абип Конедарев с децата от набор 2011.

"Марица" изигра добър двубой, в който можеше да отбележи и още голове, но пропуски пред вратата на противника, както и добри намеси на стража на гостите предотвратиха това. "Жълто-сините" не бяха в оптимален състав за този мач. Наско Христев и Емилио Макавеев нямаха право да играят, заради участието си в срещата на мъжкия тим във Втора лига ден по-рано. Тервел Михалски е контузен и не игра, Никола Каникс също пропусна двубоя по здравословни причини. Още няколко момчета не бяха в групата за мача по различни причини.

Ангел Тосев откри от дузпа за "Марица". Много хубав пробив на Божидар Шехов завърши с центриране към Тосев, който бе повален. Самият той бе точен от бялата точка и откри. Николай Иванов удвои. Той се възползва от добро извеждащо подаване на Ангел Тосев, преодоля човек и с хубав удар в близкия ъгъл отбеляза за 2:0. Божидар Шехов покачи на 3:0 след асистенция на Николай Иванов. Пловдивчани се отпуснаха в продължението на мача и в 93-та минута допуснаха гол във вратата си, с което бе оформен и крайният резултат - 3:1.

В следващия кръг "Марица" U19 гостува на "Димитровград", а двубоят е на 7 септември от 17 часа.