Три отбора от школата на "Марица" започнаха участие в първенствата на Зоналните групи през уикенда.

В събота на стадиона в Маноле тимът на "Марица" (2010) посрещна "Нефтохимик" в мач от 1 кръг в Зоналната група U14. Момчетата на треньора Величко Величков отстъпиха злощастно с 1:2 след гол от дузпа в последната минута. Попадението за "жълто-сините" реализира Симеон Чалъков през първата част. На 3 септември "Марица" гостува на "Академик" (Пловдив).

Отново в събота и отново на стадиона в Маноле, стартира участие и "Марица" U15 (2009) в Зоналната група U15, като съперник на момчетата на Красимир Иванов бе "Нефтохимик" (Бургас). Мачът бе равностоен и много успорван, а двата състава направиха доста пропуски. В крайна сметка гостите се поздравиха с успех - 0:1 след автогол на Андон Дончев. На 3 септември "жълто-сините" гостуват на "Розова долина" в Казанлък.

В неделя съставът на "Марица" U17 (2008) загуби с 2:4 от с година по-големите състезатели на "Сините камъни" (Сливен). Срещата се игра в Костиево и бе доста интересна. Димитър Кънчев и Момчил Пецов бяха точни за тима на Димчо Беляков. На 3 септември маричани гостуват в Казанлък на "Розова долина".

На 30 август започва участие и "Марица" U19 (2005/2006). В среща от 1 кръг в Зоналната група U19 "жълто-сините" ще домакинстват на ФК "Самуил" (Самуилово, Сливен). Срещата е от 18 часа на стадиона в село Маноле.