Септември прие Лудогорец на терена на 57-мо спортно училище в дербито на 3-в кръг в Елитната група до 15г. Срещата започна с много битка, а първата добра ситуация се откри пред домакините, но удар на Стоил Йорданов се отби от страничната греда. В 20-та минута “зелените” стигнаха до опасен свободен удар на границата на наказателното поле. Изстрелът на Николай Попов премина на сантинтиметри. До края на полувремето ситуациите за гол липсваха и двата отбора се прибраха на почивка при 0:0. 

Втората част започна с възможност за Лудогорец. Появилият се след почивката Тимур Мустафа засече с глава добро центриране, но топката срещна напречната греда. В 48-та минута се стигна до много спорен втори жълт картон за капитана на Септември Димитър Кънев. Така домакините останаха с 10 играчи на терена. Последва натиск на Лудогорец, но вратаря на септемврийци се открои с добри намеси. Все пак до края на срещата попадения не паднаха и двобоя завърши при нулево равенство.

Лудогорец U17 би с 4:1 Черно море след обрат през второто полувреме. Варненци водеха с 0:1 до почивката. Мачът от III кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли". 

Гостите откриха в 11-та минута и запазиха преднината си до края на първото полувреме.

След почивката "орлите" излязоха на терена коренно променени и тотално надиграха съперника. В 52-та минута Станислав Витанов засече с глава центриране на Елисей Съров и изравни. Само две минути по-късно Съров отбеляза за 2:1, а асистенцията бе на Филип Гигов, който доразви атака, започнала с пробив на Наско Янев. В 59-та минута Кристиян Манушев бе точен за 3:1. Последния пас даде Денислав Хасанов. Крайното 4:1 оформи Хасанов в 80-та минута. 

Представянето ни в този мач бе на двата полюса. Отрицателно през първото полувреме и с много положителни моменти през второто, когато се получиха доста от нещата, по които работихме през подготовката. Трябва да направим необходимото, за да сме на ниво през цялото игрово време, коментира старши треньорът Димчо Ненов след края на срещата.

 

Лудогорец U14 победи с 4:0 Етър в контрола, играна във Велико Търново. "Орлетата" откриха в 15-та минута. Гола отбеляза Даниел Емилов. При този резултат завърши първото полувреме. След почивката разградчани удвоиха преднината си в 57-та минута с попадение на Кристиян Запрянов. В 59-та минута преднината стана класическа, като точен беше Симеон Симеонов. Крайното 4:0 оформи Илия Димитров в 70-та минута.

Момчетата играха с желание. Контролирахме топката и събитията на терена. Не допуснахме сериозна опасност пред нашата врата, а можеше да отбележим и повече голове, коментира старши треньорът Емилиян Петров след края на срещата.