Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще излезе срещу германеца Александър Зверев в първия кръг на турнира на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите „Мастърс“ с награден фонд 7 665 215 долара, който се провежда от 12 до 20 август.

Двамата са играли пет пъти помежду си, като германският тенисист е спечелил четири от мачовете. За последно Димитров и Зверев се срещнаха на „Ролан Гарос“, когато германецът надделя с 6:1, 6:4, 6:3, а успехът на българина датира от 2014 година в Базел (Швейцария).

При успех срещу 16-ия поставен Зверев в началото на следващата седмица, Димитров, който е шампион в Синсинати от 2017-а, ще се изправи срещу победителя от мача между Грегоар Барер (Франция) и Йошихито Нишиока (Япония).

Ако успее да стигне до трети кръг на турнира, Григор Димитров го чака евентуална среща с номер 3 в схемата Даниил Медведев от Русия, който почива в първия кръг.

Директно от втори кръг ще започнат участието си и водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания, и сърбинът Новак Джокович. Двамата може да се срещнат чак на финала в Синсинати.