Ливърпул явно ще спечели битката с Челси за дефанзивния халф на Брайтън Мойсес Кайседо, съобщават британските медии.

Мърсисайци са изпратили рекордната оферта от 110 млн. паунда за 21-годишния еквадорски полузащитник, която е била приета от ръководството на “чайките”.

Liverpool are about to smash their club record on Moises Caicedo 👀

He's set to move to Anfield for £110m 🤑 pic.twitter.com/5Tn6X576nj

— Mail Sport (@MailSport) August 11, 2023

Кайседо ще премине задължителните медицински прегледи и ако всичко е наред, ще подпише с Ливърпул още днес. Все още не е ясна структурата на трансферната сума, която мърсисайдци ще платят, но по всичко изглежда, че тя ще надмине трансфера на Енцо Фернандес в Челси.

BREAKING: Liverpool have now agreed a British transfer record fee of £110M for Brighton's Midfielder Moisés Caicedo 🔴💰 pic.twitter.com/zAi8FJjwJ6

— Sky Sports News (@SkySportsNews) August 11, 2023

Именно “сините” от Лондон изглеждаха фаворити за подписа на Кайседо, но преговорите зациклиха, като Брайтън отхвърли няколко оферти за него, последната от които за 80 млн. паунда. В сериозен трансферен обрат Челси пък се насочи към халфа на Саутхамптън Ромео Лавия, смятан за почти сигурен именно за Ливърпул.

Очаква се мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп да говори днес по обяд на пресконференция преди старта на Премиър лийг, където специалистът може да внесе повече яснота за трансфера на Кайседо. През изминалия сезон дефанзивният халф изигра 43 мача за Брайтън, в които вкара 1 гол и даде 1 асистенция.