Черноморец (Бургас) и Спартак (Варна) завършиха при нулево равенство на "Лазур" в двубой от четвъртия кръг на Втора лига. Морското дерби предложи много битка на терена, в която обаче не паднаха голове.

"Соколите" създадоха повече на брой положения от противника, но пък по-чистите ситуации бяха за домакините. Веднъж гредата спря "акулите", а през второто полувреме попадение на Стоян Мантаров бе отменено заради засада. В последните минути на срещата напрежението взе връх и се стигна до меле между футболистите, след което главният съдия изгони по един играч от двата отбора.

Малко преди това пък Велислав Боев от Спартак (Вн) също получи червен картон заради грубо нарушение, което му струваше второ официално предупреждение. Варненци остават на трета позиция с актив от 7 точки, докато Черноморец заема 10-о място в класирането със своите 5 пункта.

В седмата минута Ахмед Ахмедов се възползва от неточност в защитата на домакините и излезе очи в очи с Димитър Тодоров. Нападателят на варненци обаче се засуети, което пък позволи на Олексей Геловани да го догони и да блокира удара му с шпагат.

120 секунди по-късно Ахмедов изпревари Живко Петков при центриране отляво, но изстрелът му не намери очертанията на вратата. Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача Венцислав Славов стреля от разстояние, но топката попадна право в ръцете на Георги Георгиев.

И в следващите минути футболистите на Валентин Илиев бяха по-активни, а в 27-ата Румен Руменов стреля от въздуха от границата на наказателното поле, но за негово нещастие ударът му премина на сантиметри от горната греда. 10 по-късно капитанът на Спартак - Виктор Митев, бе оставен непокрит на отлична позиция, но и неговият опит не се увенча с успех.

В 40-ата минута дойде и най-чистото положение в двубоя дотук. Живко Петков изведе по страхотен начин Венцислав Гюзелев очи в очи с противниковия страж, но Георгиев се отличи с блестяща намеса, с която предотврати сигурно попадение.

В самия край на първата част се стигна до разбъркване в наказателното поле на "соколите", но играчите на Черноморец не успяха да се възползват от създалата се ситуация и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В първите минути на второто полувреме Даниел Иванов бе изведен сам срещу вратаря, бутна топката покрай него, но Борислав Вакадинов блокира последвалия изстрел с шпагат. При ситуацията останаха съмнения за игра с ръка на защитника, но реферът бе категоричен, че няма основание да отсъди дузпа.

Малко по-късно Румен Руменов шутира технично, но кълбото попадна в обсега на Димитър Тодоров, който изби в корнер. Ахмед Ахмедов също се отчете с пропуск пред вратата на "акулите", след като от близко разстояние не успя да отправи качествен удар.

В 56-ата минута Виктор Митев отправи коварен изстрел, който предизвика намесата на стража на Черноморец. 10 по-късно домакините пратиха топката във вратата на Спартак, но попадението бе отменено заради засада на Стоян Мантаров, който реализира с глава.

В 79-ата минута Ахмед Ахмедов пресече върната топка към вратаря на бургазлии, но си я поведе дълго и я изкара в аут. В 85-ата Велислав Боев остави своя отбор с човек по-малко, след като Велислав Боев си изкара втори жълт картон заради нарушение срещу Тодор Чаворски. От последвалото центриране Петър Патев стреля в страничната греда.

В последните минути на редовното време емоциите взеха връх и се стигна до меле между футболистите на терена, след което главният съдия показа още два червени картона - на Румен Руменов от Спартак (Вн) и на Венцислав Гюзелев от Черноморец (Бс).

ЧЕРНОМОРЕЦ 0:0 СПАРТАК

Стартови състави:

ЧЕРНОМОРЕЦ: 12. Димитър Тодоров, 4. Стоян Кижев, 66. Стоян Мантаров (К), 2. Мариян Димитров, 5. Петър Генчев, 33. Георги Господинов, 23. Олексей Геловани, 30. Даниел Иванов, 88. Венцислав Славов, 10. Венцислав Гюзелев, 9. Живко Петков;

СПАРТАК: 23. Георги Георгиев, 4. Борислав Вакадинов, 44. Ангел Грънчов, 6. Александър Цветков, 2. Велислав Боев, 13. Георги Иванов, 5. Йоан Бауренски, 18. Хидает Хюсеин, 10. Румен Руменов, 29. Ахмед Ахмедов, 11. Виктор Митев (К).