Един от асовете в тима на Добруджа Славчо Шоколаров говори пред Sportal.bg относно отбора от стадион "Дружба" и раздялата с Пирин (Благоевград). Бившият полузащитник на Славия, Лудогорец и Ботев (Пловдив) си тръгна от Благоевград, след като "орлетата" на Христо Янев запазиха мястото си в efbet Лига през юни.

"В Добрич всичко е на едно добро ниво. Последният ни мач беше доста слаб, но се надявам възможно най-бързо отново да сме на победния път. Целта е Добруджа да бъде сред водещите отбори във Втора лига - нещо постижимо и реално. Събрахме се добри футболисти, но ще ни трябва малко време, за да се сработим и да заиграем още по-успешно", заяви Шоколаров относно "жълто-зелените".

"Все още имам да получавам три заплати и няколко премии от Пирин - става дума за април, май и юни. Честно казано, никога досега не съм срещал такива лъжци, каквито има в Управителния съвет на клуба от Благоевград! Само обещания, само лъжи. И нищо не се случва. Днес звънях два пъти, вече дори не вдигат телефона. Такива хора нямат място в българския футбол!

Всичко започна през зимата, когато тогавашният собственик на Пирин Пол Белогур се оттегли. Не е тайна за футболната общественост, че след него управлението на клуба пое общината. И се започна лъжа след лъжа. Въпреки безпаричието и лъжите с момчетата и треньора Христо Янев се хвърлихме в битка и Пирин се спаси. Янев си знае какво му е коствало да държи съблекалнята и да мотивира футболистите, докато непрекъснато лъжеха нас и него, че всичко ще се изчисти до края на тази седмица, на следващата седмица, на по-следващата седмица. Пак казвам - такива нямат място в българския футбол", каза Славчо Шоколаров.