Пирин (Бг) шокира ЦСКА-София  в столицата и победи с 2:1. Виталис Ягодинскис откри резултата в 14-ата миинута, но в 26-ата Фернандо Каранга изравни. В 79-ата минута Иван Тасев отново изведе гостите напред след фамозен изстрел с десния крак.

Сред 11-те на "червените" във втори пореден двубой не попаднаха български футболисти, както бе и срещу Левски. Наставникът Ел Маестро пък прави определени промени предвид предстоящия полуфинален двубой за Купата срещу Ботев (Пловдив) в средата на следващата седмица. На пейката са Линдсет, Матай и Фаетон, а на техните места започват изтърпелия наказания Юга, Кох и Асприля.

За гостите от Благоевград няма да вземе участие Асен Дончев. Футболистът е преотстъпен от ЦСКА - София, но с условието да не играе срещу "червените".

В третата минута Хайнц отправи първия удар в мача, който Ковальов улови. Секунди по-късно благоевградчани организираха много опасна контраатака. Тасев се измъкна отдясно и центрира по земя за Ковано, но Бусато излезе предвидливо и блокира нападателя на "орлетата". Атаката на гостите продължи и в един момент те поискаха дузпа за игра с ръка на играч в "червено", но реферът остана безмълвен.

ЦСКА - София отговори подобаващо в 7-ата минута, когато футболисти в червено на два пъти надскочиха противниците си след центриране от корнер. Топката попадна в Асприля, който шутира от два метра, но Ягодинскис се хвърли самоотвержено и предотврати почти сигурен гол.

В 14-ата минута Пирин шокира домакините, откривайки резултата чрез Ягодинскис. Футболистът на "зелените" се разписа от метър фронтално срещу вратата след центриране от корнер и лошо позициониране на няколко бранители в червено. В 22-ата минута Тасев се озова сам срещу Бусато след контраатака, подета от Бабу, но не уцели вратата.

"Червените" бързо се съвзеха след полученото попадение и в 26-ата минута изравниха. Това стори Каранга, който отбелаза с глава след центриране от корнер четвъртия си гол откакто се присъедини към тима през зимата. В 38-ата минута Хайнц реши да изненада Ковальов и шутира под малък ъгъл от фал, но стражът на благоевградчани изби. Секунди по-късно и Каранга шутира от добра позиция в наказателното поле, а след рикошет в крак на защитник топката излезе в корнер покрай дясната греда.

Само две минути по-късно Вион опъна дълъг пас към Юга, който изведе атрактивно с пета Асприля очи в очи с Ковальов, а мощният удар на нападателя разтресе напречната греда. Натискът на домакините продължи до края на полувремето и в 43-ата минута те имаха възможност за пълен обрат. Каранга пусна добре към Кареасо, който пое топката и стреля от точката на дузпата, но право в ръцете на гостуващия страж.

Контраатаките на Пирин обаче продължиха да са изключително опасни. В 45-ата минута Комано се измъкна за пореден път от централните бранители на "червените" и остана сам срещу Бусато, но стражът бързо скъси дистанцията и изби удара на нападателя в корнер.

Втората част започна с голям шанс за Пирин. Комано се откъсна отдясно в наказателното поле, изчака Тасев и го изведе под ъгъл срещу Бусато, а българският нападател на гостите нацели лявата греда. В 49-ата минута Комано се освободи от Кох и шутира от границата на наказателното поле, но Бусато улови. Положенията пред двете врати продължиха да се нижат, тъй като в 56-ата минута Юга пропусна да се разпише с глава след центриране от корнер, защото стреля над напречната греда. В 63-ата минута Юга и Асприля отстъпиха местата си на Линдсет и Фаетон. Седем минути по-късно Диане бе оставен непокрит при центриране от корнер и отправи фронтален удар с глава от 6-7 метра, но право в ръцете на Бусато. В 76-ата минута Вион центрира за Хайнц, а изстрелът на норвежеца с глава премина на сантиметри покрай лявата греда. Секунди след това в игра за "червените се появи Де Нойер, който се завърна на терена след близо година отсъствие.

Пирин отговори с убийствена контра в 79-ата минута. При нея Тасев овладя дълъг пас, справи се с Кордоба и след топовен шут с десния крак от границата на големия пеналт забоде топката в горния ляв ъгъл на "червената" врата.

 

В 92-ата минута лутащият се след второто попадение на Пирин ЦСКА - София от нищото създаде голово положение. Линдест стреля силно, а Ковальов някак изби.

ЦСКА - СОФИЯ - ПИРИН 1:2

1:0 Виталис Ягодинскис 14
1:1 Фернандо Каранга 26
1:2 Иван Тасев 79

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 13. Кордоба, 4. Кох, 22. Махмутович, 15. Вион, 21. Юга, 7. Скаршем, 14. Хайнц, 26. Кареасо, 9. Каранга, 30. Асприля

ПИРИН: 12. Ковальов, 4. Аюб Абу, 73. Бенгюзов, 28. Ягодинскис, 27. Върбанов, 14. Полонский, 11. Тасев, 8. Боянов, 77. Диане, 19. Комано, 18. Люзайадио

 
 
Последвайте каналите ни в: