Ръководството на Реал Мадрид е изключително активно в опитите си възможно най-бързо да запълни празнините, които се отвориха в атаката на тима на Карло Анчелоти. Голмайсторът Карим Бензема се раздели с „белите“, за да продължи кариерата си в Саудитска Арабия, а Азар, Мариано и Асенсио също напуснаха Реал. Докато в последните два дни най-често се говори за това, че Хари Кейн и Кай Хавертц са приоритети за атаката в момента, от „Сантиаго Бернабеу“ са отправили запитване към още един офанзивен футболист. Според „Ас“ това е крилото на Виляреал Самуел Чъкуезе.

24-годишният нигериец има договор за още една година и поради тази причина няма да излезе толкова скъпо на Реал. „Ас“ предполага, че оферта от порядъка на 40 милиона евро ще бъде достатъчна за този трансфер, въпреки че в договора, който Чъкуезе подписа в края на 2019-а година бе включена освобождаваща клауза в размер на 80 милиона евро.

Чъкуеезе се разписа преди два месеца на „Сантиаго Бернабеу“, когато отбеляза два гола за победата с 3:2 в сблъсък от Ла Лига. Преди това той вкара във вратата на Куртоа и в срещата от 1/8-финалите за Купата на Краля.

През изминалия сезон нигериецът записа цели 50 мача във всички турнири с екипа на Виляреал, като отбеляза 13 гола и направи 11 асистенции.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago