"Марица" U15 (2009) постигна ценна победа над "Берое" в среща от 29 кръг на шампионата в Зонална група U15. На терена край хотел "Марково" момчетата на треньора Иван Михайлов сътвориха обрат от 0:3 до 4:3 и се поздравиха с ценен успех.

Още в 7-та минута "Марица" допусна грешка в защитата и гостите поведоха. 5 минути по-късно "Берое" удвои резултата след грешка на вратаря на пловдивчани. Момчетата на Иван Михайлов пропуснаха да намалят резултата след страхотен удар на Патрик Койрушки, който се размина на сантиметри от страничната греда. След нова грешка в отбраната старозагорският тим стигна до трети гол. В последната секунда преди края на полувремето Стол Кичуков отне топката от гостите и я насочи към включилия се Стилян Тороманов, а той отлично я извади към Валентин Маринов, който с красив гол намали резултата на 1:3.

През втората част домакините излезнаха коренно променени и натиснаха гостите в тяхната половина. След добро центриране на Любомир Томов, Стоил Кичуков намери топката с глава и реализира за 2:3. Маричани продължиха да се борят и след изритана топка от Иван Кръстев, Любомир Томов надбяга отбраната на Берое и прехвърли излезлия вратар на гостите за 3:3. При една контра на "Берое" защитникът Патрик Койрушки отлично свали с глава топката към Ансел Андреев и той с едно докосване изведе Любомир Томов, който се пребори с отбраната на гостите и излезе сам срещу вратаря, носейки пълния обрат за "Марица" - 4:3.

"Марица" U15 (2009) заема 11-та позиция в класирането с актив от 43 точки. На 3 май тимът гостува на "Локомотив".